Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up

Odd Issue

Discussion in 'Technical' started by Jon Horrocks, Feb 9, 2018.

  1. Jon Horrocks

    Jon Horrocks Member

    Joined:
    May 2, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    13
    Location:
    Eagle Mountain, Utah
    My Bike(s):
    08 Ridgeback
    First Name:
    Jon
    So the weather has decided to be 55 today and I thought great day for ride. Bike fired right up went for a ride stopped at the store on the way back then Bike would not start. Key on headlights work, Blinkers work, Horn works but no start. I pull the seat and EHC has no lights at all which I find odd that all my other stuff works. I use a small wire to go from positive to the green wire on starter relay while pressing start button and fires right up. Ride home and park then it fires right up again still with no lights on EHC. I suspect bad EHC as it is cold out however why would everything else still work. Did someone do some odd wiring prior to me owning bike? Should I just call Donna and get Alex's kit? What are your guys thoughts?
     
    PacoPetty likes this.
  2. Hirter6Pack

    Hirter6Pack Not Quite A Guru
    Supporting Member

    Joined:
    Oct 31, 2015
    Messages:
    2,341
    Likes Received:
    5,048
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Saint Joseph Mo
    My Bike(s):
    2004 Mastiff
    First Name:
    Rick
    Axel's would be a true plug and play but if you thinking your bike may have been rewired in some way then you might want to think about the ESC if it comes with a new loom.
     
  3. pauldeepsea

    pauldeepsea Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    4,400
    Likes Received:
    4,756
    Trophy Points:
    113
    Location:
    California
    My Bike(s):
    2004 Pitbull/ridgeback , 2006 big bear sled 300
    First Name:
    Paul
    May want to check the wire that connects to the starter could be loose causing intermittent problems.
     
    PacoPetty likes this.
  4. Jon Horrocks

    Jon Horrocks Member

    Joined:
    May 2, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    13
    Location:
    Eagle Mountain, Utah
    My Bike(s):
    08 Ridgeback
    First Name:
    Jon
    I checked the green wire to the starter it was good and clean. The only reason I thought maybe something was wired different is EHC has no lights at all yet all blinkers lights and horn works I thought usually when they died none of that worked. Is it best to go direct to Axel or does he sell through a vendor here?
     
  5. Mr. Wright

    Mr. Wright Guru
    Supporting Member

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    7,710
    Likes Received:
    10,860
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Salem, Missouri
    My Bike(s):
    04 BD Chopper- 2002 1100 v-star
    First Name:
    Shannon
    Before you spend money you may not have to, check and see if you have 12 v coming out of the green solinoid wire when you hit the start button. It may be as simple as the solinoid contacts need cleaned
     
  6. Jon Horrocks

    Jon Horrocks Member

    Joined:
    May 2, 2017
    Messages:
    29
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    13
    Location:
    Eagle Mountain, Utah
    My Bike(s):
    08 Ridgeback
    First Name:
    Jon
    If its warm I get 12v but still no lights on EHC. If its cold no Volts.
     
  7. Rottweiler

    Rottweiler Active Member
    Supporting Member

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    978
    Likes Received:
    1,282
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Elizabethtown, PA.
    My Bike(s):
    2004 Chopper, 2014 HD Road King CVO, 1985 FXWG
    First Name:
    Todd
    Sounds like the EHC is going. You should have a power on light with the key turned on. Is it the original one? Alex's would be a good choice just mount it and plug it in.
     

Share This Page